Het klinkt als een fout sprookje: de vrouw die gered moet worden en het vieze mannetje. Maar nog altijd is dat het dominante beeld van sekswerkers en hun klanten in onze maatschappij. Door het taboe en beperkte representatie rondom betaalde intimiteit is er maar weinig ruimte voor de diverse perspectieven van de mensen die zélf deel uitmaken van de wereld van sekswerk. Een wereld die – weten zij – allesbehalve in één beeld te vangen is.

Van vluggertjes en puur verlangen tot bijzondere lange nachten en intieme relaties. Wat maakt de relatie tussen sekswerker en klant uniek? Gebaseerd op ervaringen van sekswerkers en hun klanten ontvouwt zich in de voorstelling LOVE ME BY THE HOUR een veel breder beeld van sekswerk. Voorbij het cliché van het rode licht, richten we de spotlight op degenen voor wie intimiteit – om welke reden dan ook – een kwestie van vraag en aanbod is. Met rode oortjes, maar zonder schaamrood op de wangen, is deze muzikale bewegingsvoorstelling een ode aan de vele vormen van betaalde intimiteit.



Livestream & online nagesprek

Lukt het je om welke reden dan ook niet om naar het theater te komen? Je kan de voorstelling ook volgen via een livestream! Koop een V-ticket waarmee je de stream kan volgen. Als je de V-ticket hebt, krijg je de Zoomlink per mail toegestuurd. Na de voorstelling houdt artistiek leider Merel van Lieshout een online nagesprek via Zoom met de performers en het (online) publiek. De stream blijft na afloop nog twee weken beschikbaar.

Expositie 

Naast de voorstelling is er een expositie mee te maken. Deze expositie bestaat uit de volgende onderdelen:

-De audio-installatie The work of subjectification (2021) van kunstenaar Pennie Key. De installatie omschrijft Key als ‘een eerlijke, niet-oordelende documentatie over mannen en mannelijkheid, gebaseerd op de observaties en ervaringen van de kunstenaar’. De werken van Key gaan grotendeels over machtsdynamiek, seksualiteit en gender. Een belangrijk deel van haar onderzoek komt voort uit het beoefenen van vechtkunst en verschillende vormen van sekswerk.

-Foto-expositie van Reimagining Sex Work. Deze expositie laat je kennismaken met alle aspecten van het leven van mensen uit de sekswerkindustrie om stereotype beeldvorming (die vaak gepaard gaat met een negatieve bijsmaak) tegen te gaan. Reimaging Sex Work is een feministisch activistisch collectief dat bestaat uit sekswerkers, onderzoekers en wetenschappers.

-De Educatieve Tafel. Meer leren over sekswerk? Op de expositie is er een tafel met allerlei informatie over sekswerk. Bijvoorbeeld een boek over Lisette (sekswerker, daarnaast performer in LOVE ME BY THE HOUR) en een mediagids van Reimagining Sex Work.

Engelse boventitels / Language no problem

Bij de voorstelling is Engelse boventiteling aanwezig.


Over Speels Collectief

Speels Collectief is een divers, mixed-abled theatergezelschap. We bevragen de norm, zoeken verwondering en omarmen het ongewone. Het gezelschap gaat uit van ieders individuele mogelijkheden en onmogelijkheden en maakt van daaruit theater. Mensen die niet of weinig gerepresenteerd worden krijgen een podium. Daardoor verandert de beeldvorming, ook over actuele thematiek als inclusie en participatie. Via de kunst wordt gezocht naar openheid en verwondering. Wij stellen onze groepen zo divers mogelijk samen om een zo breed mogelijk palet aan perspectieven te tonen. Door deze perspectieven naast elkaar te plaatsen, bevragen we de norm. Tegelijkertijd willen we voor onze performers de mogelijkheden vergroten om deel te nemen aan de culturele wereld.